Header image  
aaa
 
line decor
   cEnglish cccFrançais cccNederlands
line decor
ccBookmark and Share  


 
Omgeving

f

Wandelen

De Zesde Zon bevindt zich te midden van de groene akkers in een bosrijke omgeving.
Wandelen kunt u dus naar hartelust. In de buurt zijn verscheidene bewegwijzerde wandelingen, zoals: De Groene Ruimtewandeling (Poperinge), de Smokkeltocht (Haringe), het Tweebergenpad (Westouter) en het Dode Yzerpad (Roesbrugge).

foto Fietsen

De streek van Poperinge is een heerlijk fietsgebied. Voor wie graag vlak fietst, of voor wie liever de heuvels ingaat: er is voor elk wat wils en het is er overal even groen en rustig.
De volgende bestemmingen liggen binnen fietsafstand: het Heuvelland, met de Catsberg, Casselberg, Kemmelberg, Rode en Zwarteberg voor de flandriens.
De Moeren voor wie het liever vlak houdt, met Veurne en de Westkust of het Noord-Franse kustplekje Zuydtcoote. (32 km.)
Talrijke prachtige fietsroutes, en ook het knooppuntennetwerk komen in onze straat of buurt:
De Hoppelandroute, De Schreveroute en de Fleternaroute om er maar enkele te noemen.
Wij hebben een dames- en herenfiets ter beschikking tegen een kleine huurprijs. In onze B&B kunt u kaarten vinden met de fietsknooppunten of u kunt uw route vooraf uitstippelen via www.fietsnet.be. Het dichtste knooppunt bij De Zesde Zon is nummer 2 te Krombeke.
f De St.-Sixtusabdij van West-Vleteren op wandelafstand

Achter de muren van het slotklooster verblijven tientallen monniken dicht bij God.
De abdij is niet te bezoeken, maar je kunt er wel een dienst bijwonen en ook dat is een unieke ervaring. Verder ook bekend voor zijn bierverkoop en voor café De Vrede, de enige horecazaak die toestemming heeft om St.-Sixtusbier te schenken. In café De Vrede bevindt zich ook het Claustrum, een virtuele rondleiding door de abdij.
f

Kunstdorp Watou

De voorbije decennia is Watou een echte trekpleister geworden voor mensen die houden van poëzie en beeldende kunst. De geest van Claus waart er voortaan rond en is uw gids in de vele litteraire hoekjes. Een ideale daguitstap, waar je een grote portie artistieke indrukken kunt afwisselen met een lekker streekgerecht in één van de talrijke taveernes die Watou rijk is.

f

De kust

Ook de kust is nooit veraf. Een stevige fietstocht naar het rustige strand van het Franse Zuydcoote, of een dagje shoppen in De Panne. En onderweg even binnenwippen in een landelijke taverne, Izenberge of het Mout- en Brouwhuis De Snoek.

f Poperinge, Ieper, Veurne, Cassel en Bergues

Een terrasje doen in Poperinge de "Hoofdstad van het Goede Leven" of de frontstreek en het oorlogsmuseum te Ieper bezoeken. De indrukwekkende Last Post meemaken. Of met de fiets naar het Noord-Franse geuzenstadje Hondschoote of het historische vestingstadje St.-Winoksbergen. Of naar Cassel, één van de 100 mooiste dorpen van Frankrijk. Kayakken op de Ijzer of speels genieten van de volkssportroute.
En dan hadden we het nog niet over 't Folk, Muziekcentrum te Dranouter.
 

De Westhoek heeft het allemaal te bieden.
En wij wijzen je graag de weg!